<h2>Το Κέντρο μας</h2><p>Στην πορεία ενίσχυσαν την δυναμική μας δύο ακόμη αξιόλογοι συνεργάτες, η ψυχολόγος Καλαϊτζή Αρετή και ο ψυχολόγος Κωνσταντίνος Χρηστίδης.</p><div class='bgslideshowmore'><a href='http://www.psychotherapia-ypnotherapia.gr/more.php?l=el&id=5558' >Περισσότερα...</a></div> <h2>Υπηρεσίες</h2><p>Σωματική Ψυχοθεραπεία του Ράιχ Υπνοθεραπεία Γνωστική Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία Συμβουλευτική ζευγαριών Μαθησιακή εκτίμηση παιδιών και εφήβων Συμβουλευτική γονέων NLP EMDR Τραυματοθεραπεία Θεραπεία με τα άνθη του Bach</p><div class='bgslideshowmore'><a href='http://www.psychotherapia-ypnotherapia.gr/more2.php?l=el' >Περισσότερα...</a></div> <h2>Άγχος - Κρίση Πανικού </h2><p>Η κρίση πανικού είναι μια αιφνίδια περίοδος έντονου άγχους, ψυχολογικής διέγερσης, φόβου, στομαχικών διαταραχών και αδιαθεσίας που σχετίζεται με μια ποικιλία σωματικών και </p><div class='bgslideshowmore'><a href='http://www.psychotherapia-ypnotherapia.gr/more3.php?l=el' >Περισσότερα...</a></div>
Previous Next
Ιδεολογία

  Ιδεολογία

Όλοι οι άνθρωποι καθώς διανύουμε το δρόμο της ζωής μας συναντάμε διάφορες προκλήσεις, κρίσιμες στιγμές, απροσδόκητες αλλαγές, απώλειες που απαιτούν καινούριες συμπεριφορές και  νέα στάση ζωής. Σε τέτοιες στιγμές νιώθουμε την ανάγκη να ζητήσουμε τη βοήθεια ενός ειδικού, ο οποίος θα μας καθοδηγήσει να βρούμε τις λύσεις που θα φέρουν ποιότητα στη νέα φάση της ζωής μας.

Όλο και περισσότερα άτομα μπαίνουν στη διαδικασία αλλαγής αξιοποιώντας την υποστήριξη που μπορούν να λάβουν από έναν εξειδικευμένο ψυχολόγο.
Η προσέγγιση που ακολουθούμε στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας και Υπνοθεραπείας - ΚΥΡΙΑΚΗ είναι ολιστική. Αυτό σημαίνει ότι δίνεται σημασία εξίσου στο σώμα, το νου και τα συναισθήματα καθώς αυτά είναι αλληλένδετα και έχουν μια δυναμική σχέση μεταξύ τους. Για παράδειγμα, ένα άτομο που βρίσκεται σε κατάθλιψη κάνει συνήθως «μαύρες» σκέψεις, το σώμα του χαρακτηρίζεται από μειωμένη εκφραστικότητα (μειωμένη κίνηση και πιεσμένη αναπνοή), ο μεταβολισμός του υπολειτουργεί με συνέπεια το άτομο να έχει χαμηλά επίπεδα ενέργειας και περιορισμένη διάθεση για έρωτα, εργασία και δημιουργία στην καθημερινή του ζωή.

Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα ασφαλές και υποστηρικτικό κλίμα, όπου ο κάθε θεραπευόμενος τολμά να εξερευνήσει τον εαυτό του και το άμεσο περιβάλλον του και διαμέσου αυτού  του «ταξιδιού» να βρει τις απαραίτητες δυνάμεις και δεξιότητες που θα του επιτρέψουν να διευρύνει τις επιλογές του και να τολμήσει να κάνει τα βήματα της αλλαγής. Η αλλαγή αυτή είναι πλέον απαραίτητη για την προσδοκώμενη χαρά και ευτυχία.

Καθώς όλοι μας είμαστε μοναδικοί, με τις δικές μας ανάγκες, βιώματα και όνειρα,  ο τρόπος με τον οποίο παρέχουμε βοήθεια και υποστήριξη συνίσταται στη χρήση μεθόδων και τεχνικών από διάφορες ψυχολογικές κατευθύνσεις. Ωστόσο στο επίκεντρο της θεραπείας μας βρίσκεται η πεποίθηση ότι το άτομο είναι το δυναμικό σύνολο  έκφρασης σώματος και ψυχής: «Ένα για όλα και όλα για ένα».

Το ερώτημα που προκύπτει στη συνέχεια είναι πόσο καιρό διαρκεί αυτή η διαδικασία της προσωπικής εξέλιξης. Η απάντηση είναι ότι διαφέρει από άτομο σε άτομο και εξαρτάται από παράγοντες, όπως πόσο πολύπλοκες είναι οι δυσκολίες του ατόμου, αν είναι χρόνιες ή πρόσφατες, και κυρίως ποιες είναι οι προσωπικές δυνατότητες και πόσο ισχυρή είναι η θέληση για αλλαγή. Επίσης, εξαρτάται από τους στόχους του κάθε ατόμου για εμβάθυνση στην πυρήνα της ψυχής, ή πιο εύστοχα  στο ταξίδι για τα χίλια πέπλα της ψυχής σύμφωνα με τα λόγια του Σουφη μυστικιστή Ρούμι.

Ο καταλύτης στη θεραπεία είναι η σχέση του θεραπευμένου με το θεραπευτή. Είναι μια σχέση αλληλοσεβασμού, εχεμύθειας, υποστήριξης και καλής επικοινωνίας μέσα από την οποία ο θεραπευόμενος βοηθιέται ώστε να διευρύνει τους ορίζοντες του και να κάνει τα απαιτούμενα βήματα αλλαγής, με σκέψεις πλέον θετικές και με ένα σώμα που εκφράζει τα συναισθήματα του και τη χαρά του για ζωή.

Στο Κέντρο μας το σύνθημα μας είναι τα λόγια του πρωτοποριακού επιστήμονα Wilhelm Reich «ο έρωτας, η εργασία και η γνώση είναι οι αστείρευτες πηγές της ζωής μας και αυτές πρέπει να κυριαρχούν». Εμείς  υποστηρίζουμε με συνέπεια και αίσθημα ευθύνης το κάθε άτομο που θέλει να ανοίξει το σώμα και την ψυχή του στον έρωτα, την εργασία και τη γνώση να το κάνει προσωπική πραγματικότητα.

Η επιθυμία του κάθε ατόμου να ανοίξει το σώμα και την ψυχή του στον έρωτα, την εργασία και τη γνώση μπορεί να γίνει στάση ζωής με τη δική μας υποστήριξη , συνέπεια και αίσθημα ευθύνης.


Ωράριο λειτουργίας

Δευτέρα - Παρασκευή: 10:00 - 19:00
κατόπιν ραντεβού


 


Εγνατίας 55, Θεσσαλονίκη
Τηλέφωνο: 2315515093  -  Κινητό: 6973745005 
E-mail: 
info@psixologos.com.gr
Υπεύθυνος: ΑΓΓΕΛΙΔΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ